آشنایی با خوراکی های مقوی برای نوزاد
به طور کلی کودکان از حدود ۶ ماهگی به بعد در کنار شیر مادر می توانند از غذاهای کمکی استفاده نمایند. بدین ترتیب والدین باید در ابتدا از غذاهای ساده استفاده نموده و در مراحل بعدی از غذاهای دیگر متناسب با سن کودک و خوراکی های مقوی برای نوزاد خود استفاده نمایند. ولی بایستی این نکته را مدنظر داشته باشید که آغاز غذای کمکی پیش از ۴ ماهگی بخاطر سیستم گوارشی تکامل نیافته کودک برای دریافت غذاهایی بجز شیر کار اشتباهی می باشد.
بعضی از کودکان با آغاز تغذیه تکمیلی علی رغم تغذیه مناسب ولی از وزن کافی برخوردار نمی باشند و از نظر ظاهری مقداری لاغر می باشند. ولی امکان دارد کالری دریافتی روزمره کودک از مقدار انرژی و فعالیت او کمتر باشد در نتیجه سفارش می شود برنامه غذایی کودک را به گونه مناسبی و متناسب با نیازهای او تغییر دهید. قرار دادن غذاهای مقوی در برنامه غذایی کودک موجب تقویت کارکرد مغز و بالا رفتن میزان حافظه و تمرکز در او می شود. در ادامه موارد مختلفی از مواد غذایی انرژی زا برای کودکان را در اختیارتان قرار داده ایم.
پوره موز:
موز منبعی سرشار از فیبر، کربوهیدرات و پتاسیم می باشد. از یک عدد موز بیشتر از ۱۰۰ کالری می توان بدست آورد. کودکان به طور معمول در بین میوه ها به موز علاقه دارند و دست رد به چند قاشق موز پوره شده نمی زنند. در صورتی که تمایل دارید پوره موزی که به فرزندتان می دهید غنی تر باشد مقداری کره بادام زمینی که غنی از فیبر و پروتئین می باشد را نیز به آن بیفزایید. در صورتی که فرزندتان توانایی جویدن میوه را دارد می توانید موزها را به صورت حلقه در آورید و بر روی هر یک مقداری کره بادام زمینی با کرم کنجد قرار بدهید تا با میل زیادتری حلقه های موز را بخورد. برای طعم دار نمودن حلقه های موز نیز می توانید شکلات بکار ببرید.
کره یا روغن حیوانی:
مصرف روغن یا کره حیوانی در پختن غذاهای کودک می تواند در وزن گرفتن او کمک کننده باشد. کارشناسان اظهار می کنند که استفاده از چربی های سالم در سال های اولیه زندگی در تکامل دستگاه عصبی کودک کمک کننده می باشد. برای آغاز می توانید حدود چند قطره روغن درون عدسی، فرنی یا پوره سیب زمینی کودک ریخته و به تدریج میزان آن را افزایش دهید.
عدسی و خوراک لوبیا:
غلات و حبوبات از کالری ها و پروتئین های سالم می باشند که به شما کمک نموده تا وزن فرزندتان را بالا ببرید و با استفاده از آن ها میان وعده ای سالم برای فرزندتان تهیه نمایید. بدین ترتیب با انواع و اقسام غلات و حبوبات همچون جو، ماش، جوانه گندم و حبوباتی همچون عدس برای کودک پوره، خوراک و یا سوپ درست کنید. بهتر است بدانید که کینوا از جمله مواد غذایی می باشد که طیف وسیعی از ویتامین ها و مواد معدنی را در بر گرفته و می تواند در بعضی از وعده ها جانشین برنج شود.
آجیل:
کودکی که دارای کاهش وزن می باشد بایستی میان وعده هایی پرکالری و مقوی میل نماید. این میان وعده ها می تواند حاوی کشمش، خرما، انواع مغزها همچون بادام، گردو، پسته و … باشد. بدین ترتیب نباید فکر کنید که فرزندتان در تمامی وعده ها بایستی نان و یا برنج میل کند. برخی اوقات او با مواد غذایی ساده و مقوی همچون انواع آجیل می تواند احتیاجات تغذیه ای خود را فراهم نماید.
عوارض استفاده از غذای کمکی در تغذیه نوزاد
به همانقدری که زمان لازم برای شروع غذای کمکی مهم است، به تاخیر انداختن آن هم عوارض خودش را به همراه خواهد داشت.
در واقع تغذیه نوزاد از سن هفت ماهگی به بعد به تنهایی با شیر مادر تامین نمیشود و استفاده از غذای کمکی سبب میشود کودک بتواند با طعم غذاها آشنا شود و به آنها تمایل داشته باشد، تعداد کثیری از نوزادان هستند که به دلیل استفاده طولانی مدت از شیر مادر، تمایلی به مصرف غذاهای کمکی نداشته و باعث اختلال در رشد آنها میشود.
در واقع عدم استفاده از غذای کمکی برای رشد کودک مضر است و رشد را با کندی روبرو میکند. از این رو از سن هفت ماهگی بایستی کودکتان را برای خوردن غذاهای کمکی آماده کنید.
برنج و فرنی بهترین غذای کمکی برای رشد کودک است که میتوانید در طول روز از آنها به اندازه کم استفاده کنید. همچنین لازم است بدانید: استفاده از غذای کمکی باعث میشود نوزاد با عمل جویدن هم آشنایی پیدا کند و تمایل بیشتری به آن نشان دهد. از این رو با غذاهای مناسب، نوزادتان را برای مصرف غذاهای کمکی تشویق کنید.
تهیه غذای مقوی برای کودکان | بهبود فرآیند رشد
برای رشد مناسب و سالم کودکان، خوردن مواد غذایی دارای پروتئین، چربی و کربوهیدرات ها به میزان کافی بسیار اهمیت دارد. برای اینکه کودکتان رشد خوبی داشته باشد باید در لیست غذایی آن ها، از مواد غذاییی که برای رشد عضلانی و رشد استخوانی اهمیت دارند، استفاده شود. برای رشد خوب ، به اندازه و سلامت کودک سال های اول زندگی به خصوص کودکی اهمیت زیادی دارد.
تهیه غذای مقوی برای کودکان | تقویت سیستم ایمنی
مصرف میوه ها و سبزیجات برای برای تقویت سیستم ایمنی کودکان خیلی مهم است. به ویژه هنگامی که کودکان در سن پایین تری هستند، نیاز بیشتری به تقویت سیستم ایمنی خود دارند. با بالا رفتن رشد سیستم ایمنی بدن کودکان، احتمال محافظت در برابر عفونت ها بیشتر است.
برای کودکان بیشتر باید از چه مواد غذایی ای استفاده کرد؟
توجه داشته باشید که برای تهیه غذای مقوی برای کودکان طبق یک برنامه غذایی درست پیش بروید و ماده غذایی را حذف نکنید. سعی کنید از همه گروه های غذایی در وعده های غذایی استفاده کنید.
غذای مقوی، تاثیر روی هوش کودکان دارد؟
تغذیه مقوی و مناسب در کودکان، قطعا تاثیر زیادی بر روی کارکرد مغز آن ها دارد و از این جهت می تواند روی فرایند های ذهنی او هم اثرگذار باشد.
دیدگاه خود را بنویسید