تلویزیون دیدن نوزادان و کودکان زیر 2 سال ممنوع است. البته این چیز عجیبی نیست که نوزادتان تمایل دارد تلویزیون ببیند، چون این جعبه جادویی با رنگهای جذاب و حرکات شخصیتها، برای نوزادان جالب و تعجبآور است. همچنین آنها صدای موسیقی و موزیکهای تلویزیون را دوست دارند و همراهی با تصاویر کارتونی برایشان جذاب است. شما بهتر است به عنوان والدین، ساعات تماشای تلویزیون را برای نوزاد خود محدود کنید تا حواس پنجگانه او به درستی با هم هماهنگ شود و کمتر در معرض عوارض تلویزیون دیدن باشد.
تلویزیون دیدن کودکان
آیا تلویزیون چشم کودک را بهسوی دنیا باز میکند یا موجب پدید آمدن اختلالاتی در کودک میشود؟ بهعقیدۀ بسیاری از کارشناسان، مفید یا مضر بودن تلویزیون بهبرنامهای که پخش میشود و سن کودک بستگی دارد.
متاسفانه تصوری که والدین از تاثیر تلویزیون روی ذهن کودکان دارند، تصور درستی نیست. تحقیقات کارشناسان نشان داده است که تماشای بیش از حد تلویزیون پیش از سه سالگی، موجب پدید آمدن رفتارهای تهاجمی و منفی کاری کودکان میشود.
گرچه بسیاری از والدین ادعا میکنند که مراقب برنامههایی که کودکانشان میبینند هستند ولی در 68 درصد موارد آنها کودک را جلوی تلویزیون تنها میگذارند و برنامهها را کنترل نمیکنند.
نکات هنگام تماشای تلویزیون
با رعایت برخی نکات هنگام تماشای تلویزیون می توان از بروز مشکلات احتمالی برای سلامتی جلوگیری کرد. تصور زندگی بشر بدون فناوری های مدرن امروزی دیگر غیر ممکن به نظر می رسد. دستگاه های مدرن جای خود را در زندگی انسان یافته و به صورت روزانه مورد استفاده قرار می گیرند. یکی از این ابزارها تلویزیون است که تقریباً در هر وضعیت، در زمان های مختلف شبانه روز و به عنوان یک هنجار مورد استفاده قرار می گیرد. اما با این همه تماشای تلویزیون نیز قوانین و قواعد مخصوص خود را دارد که به منظور جلوگیری از بروز مشکلات سلامتی باید مورد استفاده قرار گیرد. در میان شرایط جسمی تماشای تلویزیون، فاصله بین تلویزیون و تماشاگر و همچنین زاویه دید او نقش بسیار مهمی را ایفا می کنند. فاصله به قطر صفحه نمایش بستگی دارد؛ هرچه قطر صفحه نمایش بزرگ تر باشد، به همان میزان فاصله نیز باید بیشتر باشد. به منظور راحت بودن تماشای برنامه مورد علاقه، فاصله از زمین (سطح) تا تلویزیون نیز باید به صورت فردی توسط شخص تماشا کننده تنظیم شود. به منظور این کار می توان از پایه های تلویزیون که در اندازه های مختلف موجود هستند، استفاده کنید. علاوه بر آن، لازم است از تماشای تلویزیون به مدت طولانی به ویژه در دوران کودکی پرهیز شود. شاید بگویید تماشای برنامه کودک ایرادی ندارد یا این برنامه ها آموزشی بوده و برای کودک مفید است. در دوره رشد فشرده بدن کودک، تماشای طولانی مدت تلویزیون فشار قابل توجهی بر روی چشمان کودک وارد می آورد. همچنین تماشای طولانی مدت تلویزیون هم در کودکان و هم در بزرگسالان موجب ایجاد خستگی در چشم، احساس سنگینی و گرفتگی عضلات سر گیجه و سر درد در این افراد می شود. مدت زمان بهینه قرار گرفتن در مقابل تلویزیون حداکثر سه ساعت است. در طول این مدت، لازم است حدود ۱۰ بار در تماشای تلویزیون وقفه ایجاد کرده و نگاه خود را از صفحه نمایش برداشته و به جای دیگری نگاه کنید. همچنین در این گزارش آمده است، به منظور جلوگیری از بروز بیماری های مربوط به ستون فقرات و سایر مشکلات سلامتی، طریقه صحیح نشستن بسیار حائز اهمیت است؛ صاف بنشینید و کمر خود را کاملاً به پشتی صندلی یا مبل تکیه دهید. هنگام استراحت در طول تماشای تلویزیون توصیه می شود در اتاق قدم بزنید. این کار به فعال شدن عضلات کمک کرده و از رکود خون در رگ ها جلوگیری می کند. در مجموع برای حفظ سلامتی خود و فرزندان، زمان تماشای تلوِزیون را کم تر کرده و اوقات فراغت خود را به پیاده روی و قدم زدن در هوای آزاد اختصاص دهید.
تلویزیون دیدن نوزادان
کودکان و نوزادان با اینکه از دیدن تلویزیون چیزی به دست نمی آورند و در واقع ممکن است چیزی نفهمند، اما آن را دوست دارند چون رنگارنگ است، حرکت می کند و موزیکال میباشد. ممکن است نوزاد شما هم از آنهایی باشد که ساعتها جلوی تلویزیون مینشیند و از تماشای آن لذت میبرد. اما بهتر است بدانید که طبق تحقیقات، نوزادانی که در سنین زیر 2 سال تلویزیون تماشا کردهاند در سنین 17 تا 27 ماهگی، هفت الی هشت کلمه کمتر از همسن و سالان خود یاد میگیرند. محققان با در نظر گرفتن تعدادی نوزاد، از والدین آنها خواستند که در سنین 2 سالگی و 4 سالگی ساعات تماشای تلویزیون آنها در روز را گزارش دهند. با افزایش سن همین نوزادان، در سن 10 سالگی از معلمان خواستند تا ارزیابی کلی از این دانش آموزان ارائه دهند. کودکانی که در سنین 2 سالگی بیشتر از یک ساعت در روز تلویزیون تماشا کردهاند را این گونه ارزیابی کردند.
مضرات تلویزیون دیدن برای نوزادان و کودکان
فراموش نکنید که تلویزیون می تواند تاثیرات مخربی روی نوزدان داشته باشد. متاسفانه تعداد اثرات منفی و بد تلویزیون خیلی بیشتر از اثرات خوب آن است. از جمله اثرات مخرب تلویزیون دیدن نوزادان می توان به موارد زیر اشاره کرد
کاهش فعالیتهای اجتماعی کودکان
کاهش فعالیتهای فیزیکی و افزایش چاقی در کودکان
ترویج مصرف گرایی
نشان دادن دنیا به شکل تحریف شده برای کودک
تماشای صحنههای خشن و تاثیر مخرب روی فعالیت مغز
تاثیرات خوب تماشای تلویزیون بر نوزادان
تلویزیون به صورت کلی پدیده بدی برای کودکان محسوب نمیشود. کودکان می توانند برنامههای مثبت و سازنده را نگاه کنند و نکات خوبی را از آنها یاد بگیرند. طبق تحقیقات انجام شده، تلویزیون می تواند تاثیرات مثبتی هم روی کودکان داشته باشد. تلویزیون میتواند عادات و رفتارهای مثبت را در کودکان ایجاد کند.
اثرات تلویزیون بر مغز کودکان چه ابعاد منفی دارد؟
تلویزیون مانع یادگیری مفید است
تلویزیون مانع رشد خلاقیت است
تلویزیون در تمرکز اختلال ایجاد میکند
تلویزیون مانع از انجام درست تکالیف میشود
تلویزیون عوارض روانی نامناسبی ایجاد میکند
دیدگاه خود را بنویسید