هیچ چیز ساده‌تر از درست کردن پوره میوه و سبزیجات تازه برای کودکان نیست. اما کدام مواد غذایی را می‌توان برای نوزادان پوره کرد؟ ما در اینجا این مواد را به شما معرفی می‌کنیم.

طرز تهیه انواع پوره برای نوزادان : شیر مادر بهترین منبع تغذیه برای یک کودک است. پس از شش ماهگی، شما باید به تدریج مواد جامد (غیر مایع) را به نوزاد خود معرفی کنید و او را با این دسته از مواد غذایی آشنا سازید.

 این بدان معنی است که شما می‌خواهید سهم شیر مادر را در رژیم غذایی کودک خود کاهش دهید.

بنابراین، غذاهایی که به عنوان جایگزین شیر مادر در رژیم غذایی کودک گنجانده می‌شود، باید بسیار مغذی و مقوّی باشند تا کودک شما بتواند رشد سالم و بدنی تندرست داشته باشد.

 در عین حال، نمی‌توانید چیزی به آن‌ها (کودکان) بدهید که هضم و یا قورت دادن آن برای کودک سخت باشد.

بنابراین، چه غذاهایی می‌توانند بسیار مغذی و خوشمزه بوده و در عین حال، خوردن آن‌ها برای کودکان شما آسان باشد؟

در پاسخ به سوال فوق، می‌توان به انواع میوه‌ها اشاره کرد. تهیه و آماده‌سازی پوره‌های میوه بسیار ساده بوده و از طرفی این پوره‌ها حاوی انواع ویتامین‌ها و مواد مغذی ضروری می‌باشند .

 طعمی بسیار خوشمزه برای کودکان دارند. ما دستورالعمل‌های ساده‌ای ارائه می‌کنیم که از تهیه این پوره‌ها لذت برده و کودک شما نیز عاشق غذا خوردن خواهد شد. اما قبل از ارائه این دستورالعمل‌ها، نکاتی در مورد تهیه پوره، معرفی و شناساندن آن‌ها به کودکان را متذکر می‌شویم.

دانستن چند روش برای پوره کردن میوه‌ها، کار شما را آسان‌تر می‌کند، که می‌توان به روش‌های ذیل اشاره کرد:

  • میوه‌ها را بخارپز کنید، زیرا این روش مواد مغذی موجود در میوه را حفظ می‌کند و به شما کمک می‌کند در روزهای اولیه از شیر گرفتن کودک خود، از آن به عنوان یک غذای مفید، مغذی و مقوّی استفاده کنید.
  • بعد از بخارپز کردن، می‌توانید میوه را با کمی شیر مادر یا شیر فرموله شده (شیر خشک) مخلوط کنید.
  • میوه‌های نرم مانند موز، آووکادو و کیوی را نپزید. فقط آن‌ها را با مقداری آب در یک پردازنده (غذاساز)پوره کنید.
  • اطمینان حاصل کنید که در روزهای اولیه از شیر گرفتن نوزاد، غلظت پوره زیاد نباشد و حالت رقیق و روان داشته باشد و بعدها (در ماه‌های بالاتر) مقدار آب آن را کاهش دهید و غلظت پوره را زیاد کنید.
  • میوه‌ها را در مخلوط‌ کن یا غذاساز، پوره کنید. اگر به تهیه پوره به روش سنتی اعتقاد دارید، در این صورت، تنها یک چنگال برای پوره و لِه کردن میوه‌ها کافی می‌باشد.

طرز تهیه انواع پوره برای نوزادان

برای معرفی غذاهای جدید از قانون انتظار 3 روزه پیروی کنید تا هرگونه بی‌تابی یا واکنش آلرژیک کودک به یک ماده غذایی خاص شناخته شود:

  • در روز اول، با یک قاشق غذاخوری و یک مرتبه در روز شروع کنید.
  • در روز دوم، آن را به دو قاشق غذاخوری و دو مرتبه در روز افزایش دهید.
  • در روز سوم، به میزان سه قاشق غذاخوری و سه مرتبه در روز به کودک خود غذا دهید.

سیب

کودک شما، هم حال و هم در آینده، به این ماده که سرشار از فیبر و مواد مغذی است، احتیاج دارد. سیب بهترین غذای اول کودک است. آن را پوست بکنید، هسته‌هایش را در آورید و خرد کنید، بجوشانید تا نرم شود، سپس آن را له کنید و به کودک خود دهید.

سیب زمینی شیرین
 سیب زمینی شیرین سرشار از ویتامین آ است، که سیستم ایمنی بدن را بالا می‌برد، و کلسیم که برای رشد استخوان‌ها لازم است. آن را بجوشانید سپس له کنید. شما همچنین می‌توانید آن را با آب کمی رقیق کنید.

آواکادو
 آواکادو سرشار از چربی، ویتامین ای، فولات، پتاسیم و آهن است که برای سلامت کودک ضروری است. یک آواکادو پخته انتخاب کنید، آن را پوست بکنید و هسته اش را خارج سپس له کنید. این ماده احتیاجی به پختن ندارد.

هویج
 هویج سرشار از  ویتامین آ، سی و کلسیم است که برای رشد کودکان بالای 6 ماه مناسب است. هویج تازه را پوست بکنید. ته آن را ببرید و آن را بجوشانید تا نرم شود، سپس با مخلوط کن له‌اش کنید. اگر احتیاجی بود به آن کمی آب داغ بیافزایید.

طرز تهيه ي پوره موز با گلابي

اين غذا حاوي يك درصد ويتامين ( C ) است.

تهيه براي: يك وعده ي غذايي كودك

مواد لازم:

- يك عدد گلابي رسيده و نصف موز رسيده

گلابي را پوست كنيد و دانه هاي آن را بيرون بياوريد. گلابي را خرد كنيد. گلابي را با كمي آب در قابلمه به آرامي حرارت دهيد تا نرم شود. گلابي و موز را با همزن مخلوط كنيد تا پوره آماده شود. پوره را از صافي در كنيد.

پوره انبه، هویج و سیب

·    ½ فنجان هویج خرد شده
·    1 فنجان انبه خرد شده
·    1 فنجان سیب خرد شده و پوست کنده
هویج را به مدت 3 دقیقه بپزید. انبه و سیب را به آن اضافه کنید و 2 دقیقه دیگر صبر کنید تا مواد نرم شوند. آنها را در مخلوط کن بریزید، سپس صبر کنید تا سرد شود.
مناسب برای نوزاد 6 ماهه به بالا

 انبه، گلابی و بلغور جو دو سر
·    4 قاشق غذاخوری بلغور جو دو سر (با شیر مادر یا شیر خشک درست شده باشد)
·   2 قاشق غذاخوری پوره انبه
·   2قاشق غذاخوری پوره گلابی
تمام مواد را با هم مخلوط کنید تا نرم شوند. این مقدار برای 2 وعده کودک کافی است.
مناسب برای: 6 ماه به بالا

پوره موز و هلو
·  1 عدد هلو رسیده کوچک
·   2 قاشق غذاخوری موز پخته
·   1 قاشق غذاخوری شیر مادر یا خشک
هلو را پوست بکنید و آن را خرد کنید و به مدت 1 دقیقه در مایکروویو قرار دهید. زمانی که سرد شد، پوست آن را بکنید و با شیر و موز در مخلوط کن بریزید.
مناسب برای: 7 ماه به بالا