اسباب بازی های چوبی جدای از القای حس طبیعت و زنده بودن به کودکان، مزایای شگفت انگیز بسیاری برای آنها دارند که سعی کردیم در این محتوا از مجله فروشگاه توی فورت  به مهمترین آنها اشاره کنیم. پس چنانچه به این موضوع علاقه‌مند هستید شما را به خواندن این محتوا دعوت می کنیم.

۱۰ ویژگی مهم و شگفت انگیز اسباب بازی های چوبی

یکی از محبوب ترین اسباب بازی ها برای کودکان اسباب بازی ها چوبی است. این امر در حالی رخ می دهد که برای والدین نیز مهم است که اسباب بازی مورد استفاده‌ی کودکان آنها ایمن، سودمند، جذاب و الهام بخش امور مثبت باشد. همچنین این امکان را برای کودک فراهم کند تا زمان نسبتا زیادی را با آن سرگرم و مشغول بازی شوند به گونه ای که هرگز تازگی و جذابیت خود را برای کودکان از دست ندهند.

۱.ایمن بودن اسباب بازی های از جنس چوب

هنگامی که می خواهید برای فرزند خود اسباب بازی بخرید و یا برای فرزند نزدیکان خود هدیه ای تهیه کنید، همواره این سوال به ذهن شما می رسد که “آیا این اسباب بازی ایمن است؟”. اسباب بازی هایی که قطعات آن ها به سادگی جدا می شوند و امکان خفگی و حوادثی از این قبیل دارند. اسباب بازی هایی که از پلاستیک های فشرده تهیه شده اند احتمال شکستگی و ایجاد گوشه های آسیب رسان دارند و این نکته ی منفی آنان محسوب می شود. اگر اولویت شما ایمنی اسباب بازی است، به اسباب بازی ها چوبی نه نگویید. توجه داشته باشید که در صورتی که فرزند شما و یا کودک مذکور زیر ۵ سال دارد، این انتخاب عاقلانه ترین کار است.

به همین جهت کودکان می توانند ساعت ها با آن سرگرم شوند بدون اینکه نگران سلامتی آنها باشید. این امر در حالی رخ می دهد که بوی مناسب و بافت خوب این اسباب بازی ها کودکان را به خود جذب می کند و حس زنده بودن و طبیعت را به آنها منتقل می کند.

به علاوه بافت اسباب بازی های چوبی به گونه‌ای است که فاقد هرگونه نقاط تیز و برنده هستند. به همین جهت هیچ گونه صدمه ای به کودکان  نخواهند زد. بنابراین اگر به هنگام بازی نگران امنیت فرزندانتان هستید، بهترین گزینه برای شما تهیه‌ی اسباب بازی های چوبی با کیفیت مرغوب است .چوب در مقایسه با اغلب اجناس اسباب بازی از ایمنی بهتری برخوردار است. همچنین به سادگی شکسته نمی شود و در صورت شکسته شدن نیز باعث صدمه رساندن به کودکان نخواهد شد.

۲.سازگار با محیط زیست

اسباب بازی های چوبی معمولا از مواد ارگانیک و طبیعی ساخته شده اند. در نتیجه برای بازیافت آنها هیچگونه مشکلی وجود نخواهد داشت و در مقایسه با اسباب بازی های پلاستیکی یک گزینه سازگار با محیط زیست هستند که ساخت و بازیافت آنها هرگز صدمه ای به محیط زیست نمی زند.

بخش اعظم زباله هایی که سالانه تولید می شوند از بقایای ظروف و وسایل پلاستیکی امثال اسباب بازی های شکسته، بطری ها و قوطی ها هستند. با خرید اسباب بازی های مناسب می توان نقش کوچکی در حفظ زمین داشت. هرچند این نقش کوچک، اما در کاهش تولید زباله کمک بسزایی می کند. بسیاری از اسباب بازی های چوبی حتی می توانند دست دوم خریداری شوند و مجددا نو شوند. همچنین به سادگی بازیافت می شوند زیرا از مواد طبیعی ساخته شده اند. اسباب بازی چوبی هیجان انگیزی مثل جنگا می تواند هم به شما فرح و شادی بخشد و هم زمین را سبزتر نگه دارد.

۳.اسباب بازی های چوبی دارای بافت و بوی مناسب

اغلب مربیان پیش دبستانی به این واقعیت اشاره کردند که کودکان از میان انواع اجناس اسباب بازی مثل: اسباب بازی های فلزی، چوبی، پلاستیکی، پلاستیک فشرده و غیره اغلب جذب اسباب بازی های چوبی می شوند. چرا که از بافت، جنس و بوی مطبوعی برخوردار هستند. هر چند این مهم را نیز نباید فراموش کرد که این روزها سازندگان اسباب بازی از رنگ های جذاب برای تزیین چوب ها استفاده می کنند. رنگ به کار رفته در ترکیب آنها از اهمیت بالایی برخوردار است و باید کاملا سالم، بهداشتی و با دوام باشند.

به طور معمول برندهای معتبر از رنگ‌های فاقد مواد شیمیایی و طبیعی برای اینگونه اسباب بازی ها استفاده می کنند با این وجود هنگام تهیه ی اسباب بازی چوبی حتما به این نکته مهم توجه کنید.

۴.تقویت مهارت تخیل

اسباب بازی های چوبی به دلیل ماهیت ساده‌ای که دارند موجب تقویت قوه تخیل کودکان می‌شوند. در دنیای امروز تعداد بی نهایت اسباب بازی وجود دارد که می تواند شرایط سرگرمی کودکان را فراهم کند. این امر در حالی رخ می دهد که اسباب بازی های چوبی به دلیل این که فاقد قطعات الکترونیکی چراغ های چشمک زن و یا هر فاکتور افزودنی دیگری هستند به بهترین شکل می‌توانند قوه تخیل کودکان را تحریک و موجب تقویت و ارتقاء آن شوند. به عبارتی اسباب بازی‌ های چوبی به کودکان این اجازه را می‌دهند که از قوه استدلال خود بیشتر استفاده کنند. مطالعات نشان داده است که اسباب بازی های چوبی برای افزایش توانایی شناختی کودکان وسیله مناسبی هستند. چرا که اینگونه اسباب بازی ها به دلیل بافت سالم آن‌ها و همچنین ساختار ساده‌ای که دارند می توانند انواع مختلف از مهارتهای کودکان را تحریک کنند. مهارت هایی همچون؛ عاطفه، قوه ی تفکر، توانایی اجتماعی و غیره.

۵.بالا بردن توانایی حل مسئله

برخی از اسباب بازی‌های چوبی کلاسیک مانند انواع پازل، انواع اسباب بازی ساختنی، بلوک ها و غیره به کودکان کمک می کند تا مهارت های عددی و حل مسئله را به سادگی بیاموزند. به همین دلیل اغلب از آنها به عنوان وسایل کمک آموزشی در مدارس و یا پیش دبستانی ها استفاده می شود. همچنین اسباب بازی های چوبی برخلاف سایر اسباب بازی ها که با فشردن یک دکمه تنها مهارت شنیداری و دیداری کودکان را تحریک می کنند امکان تحریک مهارت های بسیاری در کودکان را فراهم می کنند. این اسباب بازی ها موجب تحریک مهارت های فکری، استدلالی، خلاقیت، بینایی، توانایی حرکتی، لامسه و غیره کودکان می‌شود.

۶.طول عمر بالای آنها

کودکان به هنگام بازی با اسباب بازی های خود زیاد محتاط نیستند و پیوسته آنها را به اطراف پرتاب کرده و یا ضربات مکرر و فشار بیش از حدی به آنها وارد می‌کنند. اغلب اسباب بازی های پلاستیکی یا الکترونیکی به خاطر همین رفتار کودکان به سرعت خراب شده و یا بدون استفاده خواهند شد. این امر در حالی رخ می دهد که اسباب بازی های چوبی از استحکام بالا و دوام خوبیی برخوردار هستند. به گونه‌ای که شکستن آنها اغلب در توان و یا قدرت بدنی کودکان نیست. همچنین ماهیت برخی از آنها به گونه ای است که در صورت خراب شدن و یا رنگ پریدگی به سادگی قابل تعمیر هستند به همین جهت است که اغلب اسباب بازی های چوبی از طول عمر بسیار بالایی برخوردار هستند به علاوه هزینه خرید آنها نسبت به بسیاری از اسباب بازی های الکترونیکی یا پلاستیکی بسیار مقرون به صرفه تر خواهد بود. بنابراین کودکان می توانند ساعت ها با آنها سرگرم شوند بدون اینکه نگران شکستن آنها باشید.

۷.نابودی احساسات منفی در کودکان

روان شناسان ثابت کرده اند که ارتباط با طبیعت و اموری که از طبیعت وارد زندگی افراد می شود می توانند القا کننده احساسات مثبت بسیاری به انسان باشند. چوب نیز یکی از مهمترین مولفه های موجود در طبیعت محسوب می شود به همین دلیل است که این روزها اغلب محیط های کاری و یا سالن های مدیتیشن را به وسیله انواع چوب ها و یا پارتیشن های چوبی آراسته می کنند. چرا که ثابت شده است افراد با لمس و یا مشاهده ی وسایل طبیعی مثل چوب بهتر می توانند یاد بگیرند، خلاق باشند و از همه مهمتر مانع بروز احساسات منفی شوند.

سازندگان اسباب بازی نیز از این امر غافل نبوده و با ساخت اسباب بازی های چوبی شرایط افزایش آرامش  و دور کردن احساسات منفی از کودکان را فراهم کردند.

۸.تقویت روابط اجتماعی کودکان

با ورود به مدرسه و یا دوره های مهد کودک و پیش دبستان، کودکان ملزم به مشارکت در کارهای تیمی و گروهی می شوند. کار کردن در گروه نیازمند ویژگی ها و توانمندی های خاصی همچون انعطاف پذیری و مسئولیت پذیری است. این صفات در زندگی آینده ی کودک نقش مهمی ایفا خواهند کرد. یادگیری چنین مهارت هایی به سادگی امکان پذیر نیست و نیازمند فعالیت های متعدد و بازی های مختلفی است.

چه در خانه و چه در پارک ها و زمین های بازی، یاددادن مشارکت و کار گروهی به کودکان از سنین پایین از مهم ترین نکاتی است که پدر و مادر باید به آن توجه کنند. برای انجام این کار به ابزار متفاوتی نیاز است که اسباب بازی های چوبی می توانند یکی از آن ها باشند. آموزش کار تیمی به کودکان در سنین زیر سه سال با اسباب بازی های چوبی بهترین و مناسب ترین انتخاب است.

اسباب بازی های چوبی قدرت تعامل اجتماعی کودکان را افزایش می دهد. اگرچه استفاده از اسباب بازی‌های رایانه‌ای و یا الکترونیکی موجب سرگرمی کودکان می شود و این قابلیت را دارند که کودکان را ساعتها میخکوب خود کنند اما ماهیت بازی آنها اغلب انفرادی است در حالی که اسباب بازی های چوبی به خاطر سادگی و ماهیت اشتراک پذیری که دارند این قابلیت را دارند که گروهی و به صورت مشارکتی مورد استفاده قرار گیرند. به همین جهت کودکان به هنگام استفاده از آنها با یکدیگر رابطه برقرار می کنند، صحبت می کنند، قوانین وضع می کنند و احترام متقابل را یاد می گیرند.

۹.وزن مناسب آنها

رشد و تقویت عضلات کودکان یکی از نیازهای اساسی آنها جهت تکامل و کسب قدرت می باشد. این مسئله همواره یکی از نگرانی های بزرگ والدین محسوب می شود. گاهی اوقات استفاده از اسباب بازی های سنگین وزن همچون؛ انواع اسباب بازی های فلزی، پلاستیکی فشرده و غیره نه تنها باعث تکامل عضلات و ماهیچه های کودکان نمی‌ شود بلکه شرایطی را فراهم می کند که شکل گیری استخوان بندی و فیزیک کودکان دچار مشکل شود.

چرا که کودکان اغلب وابسته به اسباب‌ بازی‌ های خود هستند و ساعت های طولانی از شبانه روز را با آن سرگرم می شوند. همچنین همواره آن را همراه خود به مکان‌های مختلفی انتقال می دهند. به همین جهت اسباب بازی که مورد استفاده آنها قرار می گیرد باید دارای وزنی مناسب بوده و به سادگی قابل حمل و نقل باشد خوشبختانه اغلب اسباب بازی های چوبی به گونه ای طراحی شده اند که نه تنها موجب به هم خوردن ظاهر فیزیکی کودک نمی شود بلکه موجب تقویت عضلات مختلف آنها مثل؛ مچ دست، بازو، ساعد، انگشتان دست و… می شود.

۱۰.خاصیت آنتی باکتریال آنها

محققان ثابت کردند که چوب خاصیت آنتی باکتریال دارد به همین جهت استفاده از اسباب بازی های چوبی نیاز به تمیز کردن مداوم ندارد و اغلب پاکیزه و بهداشتی باقی خواهند ماند. بنابراین استفاده از اسباب بازی های چوبی حتی برای کودکانی که عادت دارند مدام اسباب‌ بازی ‌های خود را به دهان فرو ببرند هیچگونه ضرری نخواهد داشت حتی در صورت نیاز به استریلیزه کردن این اسباب بازی ها به وسیله یک دستمال مرطوب کاملا بهداشتی و قابل استفاده خواهند شد.

۱۱. به نسبت ارزان قیمت تر و مقرون به صرفه تر هستند

ممکن است در ابتدا اسباب بازی های چوبی گران قیمت به نظر برسند اما در بلند مدت و با مقیاس بزرگ تر اگر به آن بنگرید، نسبت به اسباب بازی های پلاستیکی مقرون به صرفه تر هستند و به نفع اقتصاد خانواده است. از آن جایی که این اسباب بازی ها دیرتر خراب می شوند و قابلیت بازی خود را برای مدت طولانی از سال های زندگی کودک حفظ می کنند، کمک بسیار زیادی به شما می کنند. البته اگر اسباب بازی های چوبی از جنس مرغوب ساخته شده باشند، نمی شکنند و مدت زمان طولانی سالم باقی می مانند.