جورچین (پازل) یک ابزار یادگیری و مهم آموزشی برای کودکان است و این فرصت را فراهم می کند تا مهارت های یادگیری ذهنیشان را افزایش دهند. در ادامه به برخی از فواید جورچین ها اشاره می کنیم:

توسعه مهارت های شناختی :

جورچین ها (پازل) در شکل ها و موضوعات مختلفی مانند حروف الفبا، اشکال هندسی، سبزیجات، اعداد، حیوانات خانگی، حملو نقل و رنگ ها وجود دارند. و کودکان با بازی با آنها به درک عمیق تر از موضوعات مختلف می رسند.

مهارت حل مشکل:

تکمیل یک جورچین حتی از نوع ساده نیازمند این است که کودک فکر کند و هدف نیز همان تکمیل  جورچین است و برای رسیدن به  این هدف باید راه های مختلف را امتحان کند تا به نتیجه برسد.

هماهنگی چشم و دست:

بازی با جورچین نیاز به یک فرایند آزمون و خطا دارد و  به طور مداوم چشم و دست با هم در تعامل هستند. به عنوان مثال یک کودک بارها و بارها باید یک تکه از جورچین  را با استفاده از چشم و دست خود امتحان کند تا در جای مناسب خودش قرار گیرد.

اسباب بازی جورچین– بازی آموزشی

اکثر کودکان بعد از چند دقیقه بازی با یک وسیله از آن خسته می شوند و به سراغ اسباب بازی دیگری می روند. اگر کودک شما هم جزو همین کودکان است اسباب بازی جورچین  بهترین گزینه برای شماست. جورچین قدرت خلاقیت و سطح یادگیری فرزندان شما را تقویت نموده و در عین حال بسیار سرگرم کننده و مفید است.

فواید بازی با جورچین

  • افزایش ادراک بصری
  • تمرکز و هماهنگی
  • بهبود حافظه کودک
  • توسعه تفکر انتقادی
  • افزایش تولید دوپامین در مغز
  • افزایش خلاقیت
  • تحریک مغز
  • افزایش دقت کودک

دلیل اهمیت بازی پازل برای کودکان

فواید بازی پازل برای کودکان

اهمیت بازی پازل برای کودکان در تأثیر عمیق و گسترده‌ای است که بر هوش و توانایی‌های ذهنی و روانی کودک می‌گذارد. البته این تأثیر محدودیت سنی ندارد و در هر فردی (اگر پازل متناسب با سن او باشد)، کم‌وبیش همین اثرات را خواهد داشت اما موضوع صحبت ما دراینجا کودکان هستند.

تقویت حافظه

کودک پیش از به‌هم‌ ریختن و چیدن مجدد پازل، تصویر آن را در ذهن دارد. معمولا عکس پازل به عنوان راهنما در اختیار کودک قرار می‌گیرد اما معمولا کودکان پس ازچندبار چیدن، تصویر را به ذهن می‌سپارند و این یعنی تقویت حافظه‌ی تصویری.

 افزایش قدرت حل مسئله

یکی از دلایل اهمیت بازی پازل برای کودکان این است که آنان را با چیزی روبه‌رو می‌کند که باید آن را نظم دهند و مسئله‌ی درهم‌ریختگی را در آن حل کنند. شاید به نظر ما ساده بیاید اما برای کودک چالش بزرگ و تأثیرگذاری است

 تقویت قوه‌‌ی تشخیص دیداری

اگر با روانشناسی اسباب بازی آشنا باشید، می‌دانید دقتی که کودک در چیدن پازل برای تشخیص و تمایز (خصوصا در رنگ‌های نزدیک به هم) نیاز دارد، در مورد هیج اسباب‌بازی دیگری مطرح نیست.

همچنین کودک باید علاوه بر رنگ، به اندازه‌ها هم توجه کند و شکل قطعات را جور کند و این از نکات اهمیت بازی پازل برای کودکان است.

 یادگیری و درک مفاهیم هندسی

از فواید بازی پازل برای کودک این است که هوش فضایی و هندسی او تقویت می‌شود. بسته به نوع پازل و جورچین کودک با مفاهیم سطح و حجم آشنا می‌شود و به اندازه‌گیری ذهنی آن‌ها می‌پردازد.

 افزایش اعتمادبه‌نفس و صبر

طی مراحل چیدن پازل تا رسیدن به شکل نهایی که هدف است، صبر را در کودک تقویت می‌کند.

فراموش نکنید تناسب پازل با سن کودک از این نظر اهمیت فراوانی دارد و ناتوانی کودک در چیدن و حل کردن به دلیل عدم تناسب با سن، تأثیر نامطلوبی بر روحیه‌ی او می‌گذارد.

 توجه، تمرکز و تخیل

دقتی که پازل برای جورکردن اشکال و رنگ‌ها می‌طبلد، توجه و تمرکز را در کودک تقویت می‌کند. همچنین به این دلیل که کودک باید دائما تصویر ساخته نشده‌ای را در ذهن خود مجسم کند و بعد وارد مرحله‌ی ساختن آن شود، تخیل در او افزایش می‌یابد.

 خلاقیت

کودک ممکن است برای زودتر به نتیجه رسیدن، با ابتکاراتی پازل برای خود آسان کند؛ مثلا تکه‌های مربوط به قاب پازل را در ابتدا بچیند، رنگ‌ها و اشکال مشابه را کنارهم بگذارد تا راحت‌تر آن‌ها را پیدا کند و خلاصه راهکارهایی این‌چنینی در پیش گیرد که همگی حاصل خلاقیت او هستند.

تحریک حس کنجکاوی و هیجان

پازل یک معمای واقعی است که برای رسیدن به پاسخ آن، کودک باید مراحلی را گام‌به‌گام طی کند. این کنجکاوی‌های ساده‌ی کودک، درحقیقت مسیر را برای کاوشگری‌های بزرگتر او آماده می‌کند.

اسباب بازی جورچین یک بازی خلاقانه ، آموزنده و سرگرم کننده برای کودکان می باشد.این بازی داری قطعات با رنگ های متنوع و شاد می باشد.در این بازی کودک می تواند با اتصال  قطعات، به تخیل خود موجودیت ببخشد و صدها طرح، اشکال و وسایل مختلف را خلق کند.در واقع  این بازی  برای ساخت هر آنچه می بینیم و یا در ذهن خود به آن فکر می کنیم می باشد.

این سبک بازی یکی از پرطرفدارترین بازی های جهانی می باشد که در بسیاری از مراکز پرورش استعداد و خلاقیت مورد استفاده قرار می گیرد.