یک دیگر از راه‌هایی که می‌توان فهمید که کودک به شیر خشکی که مصرف کرده است حساسیت دارد به این شکل خواهد بود که در زمانی که نوزاد شیر خشک مصرف می‌کند، اگر این شیرخشک‌ها برگشت داده شد یعنی نوزاد استفراغ کرد امکان وجود دارد که شیرخشک مناسب نبوده است و برای نوزاد ایجاد حساسیت کرده است البته در همه موارد این موضوع صدق نخواهد کرد.
نوزاد در ماه‌های اولیه زندگی خود گاهی استفراغ می‌کند که این استفراغ طبیعی است از رفلاکس معده نوزاد است که این عمل را انجام خواهد داد، بنابراین اگر نوزاد از حد بیش از اندازه خود حالت تهوع داشت بدانید که از حالت طبیعی خارج است و به احتمال زیاد به شیرخشک حساسیت داشته است.

عوامل حساسیت زا به شیر خشک

  • ایجاد نقطه‌های قرمز بر روی مقعد
  • ورم در قسمت‌هایی از بدن
  • بد بو بودن مدفوع
  • بی قراری بعد از مصرف شیر
  • کاهش وزن و یا اضافه وزن
  • تنگی نفس

یکی دیگر از عوامل ایجاد حساسیت از طریق شیر خشک بوجود آمدن نقطه‌های قرمز رنگ بر روی ناحیه مقعد می‌باشد با این حال هنگامی‌ که با این دانه‌های قرمز مواجه شدید بدانید که شیرخشک مصرفی برای نوزاد حساسیت دارد.
این حساسیت به این شدت است که با استفاده از کرم‌های سوختگی نیز نمی‌توان آن را بهبود بخشید. شیرخشک‌هایی که حساسیت ایجاد می‌کنند می‌توانند در ناحیه روده‌ای نیز برای نوزاد خطر آفرین باشد.
با این حال که اگر مشکلات روده‌ای برای نوزاد تان بوجود آمد بدانید که به شیرخشک مصرفی حساسیت داشته است.
یکی دیگر از حالت‌هایی حساسیت ایجاد ورم‌هایی در ناحیه زبان و صورت نوزاد است این تورم‌ها باعث خواهد شد که نفس کشیدن نوزاد به خطر بیفتد که این یکی از حاد‌ترین مواردی است که برای نوزاد می‌تواند اتفاق بیفتد.
هنگامی‌ که نوزاد از شیر خشک استفاده می‌کند اگر مدفوع نوزاد حالت طبیعی را نداشت یا این که بسیار بد بو باشد باید این احتمال را بدهید که امکان دارد که شیرخشک که نوزاد مصرف کرده است برای نوزاد حساسیت زا بوده است.

اگر نوزاد هنگامی‌ که از شیر خشک استفاده می‌کند دچار ناراحتی شد و بی قراری‌هایی برای نوزاد بوجود آمد این باعث می‌شود که نوزاد در هضم غذای خود دچار مشکل شده باشد. شیر خشک از ضروری‌ترین وسایل برای سیسمونی کودک می‌باشد که لازم است از فروشگاه‌های معتبر آن را تهیه کنید.
پس در نتیجه این امکان وجود دارد که شیرخشک که برای نوزاد استفاده کرده‌اید برای نوزاد حساسیت زا بوده است و اگر این تغییرات را مشاهده کردید دیگر از شیرخشک استفاده نکنید.
اگر نوزاد با مصرف شیر‌های خشک که حساسیت زا هستند را استفاده کنند این امکان وجود دارد که نوزاد با کاهش وزن یا اضافه وزن غیر عادی رو به رو شود که این خود یکی از علامت‌هایی است که می‌توان از آن برای تشخیص این که شیرخشک حساسیت زا است استفاده کرد.
برخی از نوزادان از تنگی نفس در هنگام استفاده از این شیر خشک‌ها را دارند با این حال امکان دارد نوزاد با مصرف این شیرخشک‌ها با تنگی نفس رو به رو شوند. اگر نوزاد زیاد از خواب می‌پرد این امکان را به او بدهید که احتمال دارد شیر خشک برای نوزاد حساسیت داشته باشد.
این نکته‌هایی که گفته شد برای این بود که مادران بدانند که استفاده از شیر طبیعی خودشان بسیار مهم و ضروری برای نوزاد است و هیچگونه حساسیتی را برای نوزاد بوجود نخواهد آورد.
شیرخشک یکی از محصولات پر مصرفی است که بیشتر مادران در زمانی که با کمبود شیر مواجه می‌شوند از آن بهره‌مند می‌شوند در هر حال به کار بردن شیرخشک در مواقعی که نیاز است مشکلی نخواهد داشت.

گاهی اوقات مادر از شیر خوب و کافی برخوردار است اما برای نوزاد خود از شیرخشک بهره‌مند می‌شود در این حالت باید این مطلب را در نظر داشت که شیرخشک خاصیت‌هایی را که در شیر مادر وجود دارد را در خود نخواهد داشت.
به همین خاطر باید این مطلب را مورد بررسی قرار داد که شیرخشک نمی‌تواند جایگزینی برای شیر مادر باشد، شیر مادر اصلی‌ترین و کامل‌ترین شیری است که باید نوزاد در دو سال اول از آن استفاده کند.

شیرخشک محصولی صنعتی است علاوه بر این که آزمایشات لازم بر روی این محصول انجام شده است تا استاندارد‌های لازم را برای آن به دست بیاورند با این همه مواد مغذی که در شیر مادر وجود دارد در شیرخشک وجود نخواهد داشت.
البته شیرخشک در مرحله اول چاقی مفرط زیادی را برای نوزاد به ارمغان می‌آورد که این باعث خوشحالی بسیاری از مادران می‌شود اما این مطلب زمان زیادی به طول نمی‌انجامد و بعد از مدتی نوزاد با لاغری بسیاری مفرطی رو به رو می‌شود البته این مطلب زمانی اتفاق می‌افتد که نوزاد شیرخشک را مصرف نمی‌کند.
البته در صورت نبود شیر مادر باید از شیرخشک استفاده کرد با این همه مطلوب‌تر این است که شیر مادر را به هیچ عنوان قطع نکرد و برای آن به دنبال جایگزین نبود.
شیرخشک در بیشتر موارد حساسیت ایجاد نمی‌کند و باعث بروز مشکل نمی‌شود در موارد استثنایی امکان دارد که چنین مشکلاتی برای نوزاد در مصرف شیرخشک به وجود آید.
در هر حال باید این مطلب را در نظر داشت که تغذیه مناسب برای مادر در دوران بارداری یکی از اصلی‌ترین راه‌ها برای داشتن شیر کافی در دوران شیر دهی خواهد بود.
بنابراین زمانی که مادر تغذیه درستی در زمان بارداری نداشته باشد نمی‌تواند بعد از وضع حمل از شیر کافی برخوردار باشد و با مشکل رو به رو می‌شود.

تغذیه مناسب برای مادران باردار

  • مصرف کشک
  • شیر
  • لبنیات
  • مصرف آب

فاکتور‌هایی که در بالا به آن‌ها اشاره شد برای افزایش شیر مادر بسیار سودمند و مفید هستند در نتیجه زمانی که مادر در هنگام بارداری از لبنیات و همین طور میزان آب زیادی بهره‌مند می‌شود می‌تواند مواد لازم را به بدن برساند.
هنگامی که بدن مواد لازم و کافی را دریافت کرد توان لازم برای تولید شیر را خواهد داشت به این صورت مادر دیگر نگران کمبود شیر نخواهد بود.
مصرف آب در دوران بارداری به شدت توصیه شده است برای این که آب املاح زیادی را در خود دارد و می‌تواند بدن را از کمبود برخی از مواد به دور نگه دارد و تمامی خواص خود را به بدن ببخشاید.
نوزاد زمانی که در داخل شکم مادر است به آب زیادی نیاز دارد اگر میزان آبی که مادر در این دوران باید مصرف کند کم باشد و یا به ندرت اتفاق بیفتد نوزاد دچار کم آبی می‌شود و پوست نوزاد در هنگامی که به دنیا می‌آید طراوت ندارد و حالت چروکیده را خواهد داشت.
بنابراین مصرف آب باعث می‌شود که نوزاد همین طور که از مواد معدنی آن بهره‌مند می‌شود طراوت و شادابی را نیز از مادر به هنگام مصرف آب دریافت کند.