برای بردن وسایل و اسباب بازی‌های کودکان به بیرون محدودیت‌هایی را ایجاد کنید. بیشتر کودکان یک ساله برای این که به آرامش برسند به یک وسیله خاصی وابسته می‌شوند گاهی به این اشیاء که کودک به آن‌ها وابسته می‌شود اشیاء انتقالی گفته می‌شود.

ایجاد حس مستقل بودن

می‌توانید حس مستقل بودن را با جایگزین کردن یک وسیله به کودک انتقال دهید بسیاری از محققان بر این باورند که مادران می‌توانند با استفاده از یک وسیله که در کودک احساس امنیت و آرامش را در او فراهم می‌کند در دسترس کودک قرار دهند.
اگر مادر و یا پدر کودک در هنگام خواب کودک یک خرس پشمالو و یا یک وسیله پشمی‌ و نرم مانند پتو را در اختیار نوزاد قرار دهند بعد از مدتی می‌بینند که کودک به آن وسیله علاقه مند شده است.

ولی در برخی موارد استفاده از این روش برای کودکان جوابگو نیست و برخی از کودکان ممکن است به چنین اشیاعی احتیاج نداشته باشند و برخی دیگر برای وابستگی به اشیاء یک نوع هیجان و حرارتی را از خود بروز می‌دهند. اگر کودک‌تان به وسیله خاصی وابستگی پیدا کرده است به انتخاب کودک خود احترام بگذارید و سعی کنید از آن وسیله مورد علاقه کودکان را دو سه بار خریداری نمایید.

جایگزین مناسب برای وسایل

تا وقتی آن وسیله را می‌شویید جایگزینی برای آن در خانه داشته باشید اشیایی که مورد علاقه کودک قرار می‌گیرند می‌توانند با با رایحه خوب و یا شکل ظاهری مناسب مورد علاقه کودک‌تان قرار بگیرند. وقتی که کودک‌تان به پتوی خود تمایل دارد مادران بیشتر مواقع آن را به دو قسمت تا کرده و لبه‌های پتو را که بریده شده را میدوزند.

تا در مدت زمان کمی‌ از بین نرود مادران می‌توانند به کودک خود اجازه دهند تا قسمتی از پتو را برش داده و به همراه خود به مهد کودک ببرد تا بتواند قسمتی از وسیله مورد علاقه خود را بتواند منتقل کند. البته برای بیرون بردن وسیله مورد علاقه کودک یکسری از محدودیت‌ها را ایجاد نمایید.

ایجاد محدودیت‌های به موقع

اگر کودک شما به بردن وسیله مورد علاقه خود به همه جا عادت دارد ممکن است آن وسیله گم شود هنگامی‌ که کودک‌تان غمگین و دلتنگ است در این حالت می‌توانید وسیله مورد علاقه خود را به کودک بدهید.

‌نیاز کودک به وسایل مورد علاقه خود

تا این که خود والدین بخواهند آن را در اختیار کودک قرار دهند گاهی اوقات برای این که کودک بخواهد توجه والدین را به خود جلب نماید به سمت والدین می‌رود و سعی می‌کند آن‌ها را مجاب به در آغوش گرفتن خود کند.

تا والدین اسباب آرامش او را با در آغوش گرفتنش فراهم کنند، هنگامی‌ که کودک دچار افسردگی و سرخوردگی می‌شود عادت به داشتن وسایل خود می‌کند اشیاء مورد علاقه تنها یک راه برای آموختن طفل برای کنار آمدن با احساسات خودش است.

اما الزاما می‌تواند آخرین یا تنها راه نباشد اکثر کودکان اسباب بازی‌های خود علاقه مند هستند و به راحتی حاضر نیستند که اسباب بازی خود را با دیگر کودکان تقسیم نمایند. زیرا احساس مالک بودن در آن‌ها بسیار قوی است کودک هر آن چه را دوست دارد را بر روی آن حس مالکیت دارد و حاضر نمی‌شود آن را به کودکان دیگر بدهد. پس والدین نباید کودک را زیر فشار قرار دهند و یا به خاطر این که کودک سخاوتمندی ندارد او را سرزنش کنند.

هنگامی‌ که کودک هنوز نمی‌داند سخاوت و بخشندگی یعنی چه و برای انجام آن آماده نیست این نوع سرزنش باعث تحقیر و کودک و از بین بردن اعتماد به نفس کودک می‌شود. باید بدانیم همان طور که سخاوت یک عمل بسیار نیکو در بین بزرگسالان است خودخواهی کودک، کاری بسیار طبیعی است.

احساس سخاوت و حس مالکیت برای کودک

احساس سخاوت در کودک باید بعد از این باشد که کودک حس مالکیت را تجربه کرده باشد و یا اشیایی را تحت مالکیت خود قرار دهد هنگامی‌ که کودک معنی مال من را درک می‌کند باعث نشاط و هیجان فوق العاده آن می‌شود.
زیرا کودک به دنیای خود آشنا‌تر می‌شود و یک نوع استقلال در وجود کودک بوجود می‌آید این یک مرحله مهم برای رشد کودک است که درجه اهمیت آن را نباید نادیده بگیرند و با از بین بردن استقلال کودک به روحیه کودک آسیب جدی وارد می‌نمایند.

در این حالت کودک متوجه می‌شود که بسیاری از وسایل مال او نیستند و از این که وسایل مال او نیستند احساس ناراحتی می‌کند. ولی با این فکر که بسیاری از وسایل دیگر مال او هستند می‌آموزد که وسایل دیگر را به افراد دیگر ربط بدهد و به تدریج از مفهوم مال من و مال تو و مال او را در ذهنش تداعی کند. در این زمان هر چه به حس مالکیت او احترام بگذارید حس احترام گذاشتن را به دیگران را نیز می‌آموزد درک مفاهیمی‌ مثل مال من مال او مال تو حس مشارکت هدیه دادن و قرض دادن و مانند سایر ‌ترتیبات رشد کودک کم کم شکل می‌گیرد.

کودکان دوست دارند در کنار هم باشند اما با هم بازی نمی‌کنند اما باید مراقب آن باشید که کودکان با یکدیگر درگیر نشوند و اسباب بازی‌ها را از یکدیگر نگیرند به همین دلیل استفاده با اسباب بازی با دو کودک نوپا کمی‌ مشکل است. چون احساس علاقه مندی به وسایل در آن‌ها بسیار است و کودک نوپا می‌خواهد اسباب بازی خود را به همه جا ببرد و اگر آن را از دستش بگیرند فریاد خواهد کشید ولو این که چیز دیگری به کودک بدهند و با وسیله دیگری او را سرگرم نمایند.